Всеукраїнський конкурс "Книгоманія"

2017-04-27

27 квітня в Обласній дитячій бібліотеці відбувся ІV (обласний) етап Всеукраїнський конкурс «Книгоманія 2017». Учасниками Обласного етапу конкурсу стали учениці спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст. №5 Мельник Юлія 6-А клас та Проценко Вікторія 7-А клас, які перемогли у ІІІ (етапі) конкурсу, який проходив в районній дитячій бібліотеці, де дівчатка здобули почесне звання «Суперчитач» району.
Конкурс дитячого читання «Книгоманія» проводиться в Україні з 2004 року. Конкурс дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню.
Головна мета конкурсу – це підвищення рівня культурної компетентності дітей через заохочення їх до систематичного читання; розвитку комунікативних навичок; креативного мислення; кращої соціалізації і самореалізації завдяки читанню; сприяння створення належних умов для рівного доступу до книжок і літератури на різних, у тому числі електронних носіях, незалежно від рівня розвитку дітей, їхніх фізичних та інтелектуальних можливостей, забезпеченості і місця проживання.
Основним завданням конкурсу є: активізація роботи шкільних, сільських, дитячих бібліотек; збільшення кількості читачів у шкільних, дитячих та сільських бібліотек; популяризація найкращих надбань української і світової класичної та сучасної літератури; консолідація зусиль громадськості – державних і недержавних установ і організацій, засобів масової інформації для вирішення проблеми дитячого читання.
Районна дитяча бібліотека долучалась до конкурсу щорічно, і двічі наші читачі у різні роки ставали кращими читачами області та вигравали головний приз конкурсу – поїздку до книжкового міста Львова.
Ось і в цьому році, вже традиційно, наша бібліотека прийняла участь у 13 конкурсі дитячого читання «Книгоманії – 2017». В нелегкій боротьбі серед учнів 7-х класів області, перемогу здобула читачка районної дитячої бібліотеки, учениця ЗОШ І-ІІІ ст. №5 Проценко Вікторія. Вона отримала звання «Суперчитач області» і буде представляти Черкащину на Всеукраїнському Фестивалі дитячого читання «Книгоманія 2017», який відбудеться у Львові 1 – 3 червня 2017 року. Вітаємо Вікторію з заслуженою перемогою та бажаємо нових перемог./Files/images/rybujvfysz-2017.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 258

Коментарi