Мамине серце гріє щоднини...

2017-05-13

Мама! Найдорожче слово в світі!

Де б не був ти, щоб ти не робив,

Та вона твій шлях завжди освітить

Ніжним серцем, відданим тобі!


Ще на початку минулого століття травень називали місяцем Матері Божої. Першого тижня і дорослі, і діти несли до церкви квіти, співали пісні, в яких славили Жінку, яка привела на світ Сина Божого. А в другу неділю в церквах відбувалися богослужіння на честь матерів. І тоді діти вітали своїх мам ніжними, зворушливими піснями, віршами, дарували весняні квіти.
Свято матері не нове, ми його відроджуємо в новій незалежній Україні, пробуджуючи в собі прекрасні, благородні почуття.
Уперше організувала День матері Анна Джервіс у 1910 році. Дівчинка прикро рано втратила найдорожчу в світі людину – Маму. Серед кривдних сирітських буднів вимріяла Анна думку: люди повинні мати єдиний день на рік, коли усі разом вшановуватимуть і матір-неньку, і матір-землю, і матір-Божу. На її клопотання 1914-го Конгрес США встановив нове державне свято – День матері. 1929-го з ініціативи Союзу українок започатковано цей урочистий день на Галичині.
День матері – світле родинне свято, відроджене в нашій незалежній Україні у 1991 році. Нині воно стало суспільним торжеством, коли віншують жінку-Матір.
В районній дитячій бібліотеці до Дня Матері, який вся Україна святкує 14 травня, були проведені години-шани: «Мамине серце гріє щоднини» для учнів 5-А, 5-Б, 5-В, 8-А класів МНВК ліцею «Ерудит»; «Матуся в казках та легендах» для учнів 4-х класів МНВК ліцею «Ерудит» та влаштована книжкова виставка «Ясне сонечко, рідна матінка».
В цей день діти дізналися про відроджені давні українські звичаї і традиції, які пробуджують у людей прекрасні і благородні почуття – святе і ніжне ставлення до матерів, до материнства взагалі. У цей чудовий травневий день доньки та сини бажають найсвятішим для кожної людини матерям – вік довгий прожити в щасті та добрі.
Тож рідні матусі, хай завжди і у всьому Вас супроводжує по життю безмежна любов рідних. Нехай щедра українська природа дарує міцне здоров’я на многії літа, а журба облишає дім, щоб Ваші невтомні руки ще довго обіймали нас своїми теплими крилами.
Зі святом, шановні неньки! Ми дякуємо Богу, що Ви у нас є, хай силу і здоров’я Господь Вам дає!/Files/images/IMG_2864.JPG/Files/images/IMG_2863.JPG/Files/images/IMG_2857.JPG/Files/images/IMG_2854.JPG/Files/images/20170513_110952.jpg/Files/images/IMG_2838.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 273

Коментарi